RAMShopSite

  • Oprema i alati za autogeno rezanje i zavarivanje
  • Zaštitna oprema, odjeća i obuća za autogeno rezanje i zavarivanje
Ram Rijeka Cebora Kemmpi Strojopromet

Zaštita očiju povećava vaš rezultat zavarivanja

Ključ koji je potrebno zapamtiti upotrebljavajući 3M Speedglas samozatavrajući zavarivački filter (ADF) je njegova dosljednost, odnosno postojanost. Ovi filteri omogućavaju konstantnu, “udobnu” sliku za oči. Omogućavaju neprekidnu zaštitu od ultraljubičastog I infracrvenog (UV/IR) zračenja.

Neugodnost postaje ugoda i olakšanje

Speedglas zavarivački filteri isto tako eliminiraju napor u vratnom dijelu kralježnice izazvan stalnim zabacivanjem lasične maske, dok istovremeno uveliko povećavaju preciznost postavljanja electrode na željeni položaj. Ovo smanjuje potrebu za nepotrebnim brušenjem i stalnim popravljanjem. Sa ovim maskama možete zavarivati u uskim, tijesnim prostorima te biti sigurni da će Vaše oči i lice biti najbolje zaštičeni.

Za koje vrijeme Speedglas zavarivačka maska može “isplatiti” samu sebe?

Ukoliko profitabilnost sagledavamo u polju zaštite, samo jeda dan već bi bio dovoljan, jer pravovaljana zaštita svakog zavarivača nema cijenu. Međutim na ovo pitanje pokušati čemo dati odgovor i sa ekonomskog aspekta a ne samo zdrastvenog.

Dok je “zaštitu” ponekad teško mjeriti, efikasnost i kvalitetu zavara puno je lakše izmjeriti. Studije pokazuju da možete značajno povećati efikasnost koristeći samozatvarajuće zavarivačke filtere. Ne samo da ćete moći raditi brže, što ćete uvijek moći primjetiti, već ćete se kretati puno efikasnije, omogućavajći postavljanje electrode punopreciznije nego što bi to napravili na klasični način. Većinu “loših zavarivačkih startova tj. početaka” moći ćete eliminirati.Manje loših zavara podrazumjeva manje brušenja I sveukupno veću kvalitetu cijelog posla.

Primjer:

Povećanje proizvodnosti tj. produktivnosti, naravno ovisi i o prirodi samog posla. Ukoliko radite puno točkastog zavarivanja, ostvariti ćete značajnije povećanje proizvodnosti nego kada zavarujete dugačke spojeve tj. prolaze. Bazirajući se na prethodni primjer možemo reći da porast produktivnosti iznosi 15%. Ukoliko je trošak nadnice 20 EUR na sat, zavarivačka maska sa samozatvarajućim filterom isplatiti će samu sebe za dva mjeseca. U jednoj godini, povećanje produktivnosti biti će 4500 EUR u uštedi (isto tako poznato kao novi profit).

Graf povećanja proizvodnosti tj. produktivnosti

Preporučeno zatamnjenje sukladno en 379:2003

Preporučeno zatamnjenje sukladno en 379:2003r

Krivulja svjetlosne prozirnosti

  • Vezani dokumenti
  • Kontakti
Zavarivanje.info -

Zavarivanje.info

Pošaljite upit

Ram Rijeka Cebora Kemmpi Strojopromet
Zavarivanje

Proizvod (kom: ) je dodan u košaricu.